Origó

2019 október 25.

A kiindulási pont. Acél tartályban kierjesztve, reduktív tétel. Egy gyümölcsbomba, tele zamatokkal, az érett meggy, fekete ribizli dominál. Mintaként aranyérmet nyert a 2019. évi Veszprém Megyei Borok Versenyén.

Bársony

2018 február 20.

A Szent Balázs hegyen telepített Cabernet Franc szőlőnk első, bemutatkozó évjárata a 2015-ös. Büszkék vagyunk rá, hogy ebben az évben kiváló minőséget produkált. A bor palackozás előtt 24 hónapot töltött magyar tölgyből készült barrique és 5 hl-es hordókban. Közepesnél mélyebb intenzitású rubinvörös színnel, gyümölcsös illattal, a Cabernet Franc-ra jellemző piros bogyós érett gyümölcsök ízeivel fogad bennünket. A kortyot kedvesen lágy tanninok kísérik, melyek kiemelik a gyümölcsös zamatot. Nem véletlen az elnevezés.

Összhang

2018 február 20.

Az Összhang tételünk Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc házasítás a Balaton-felvidékről, déli kitettségű, mészköves talajról. Külön-külön erjedtek: 24 hónapig másodtöltésű 500 literes tölgyfahordóban. Majd ezután kisméretű tölgyfahordókban érlelődtek, a palackozás előtt házasítottuk őket és 1 évig palackban fejlődnek.  Az Összhangra jellemző a gyümölcsösség, mely harmonikus egységet alkot a hordóból származó aromákkal. Mély, bíbor színárnyalatú, sűrű szövésű vörösbor. Illatában és ízében érett cseresznye, fekete áfonya és ribiszke, majd a hordóknak köszönhetően balzsam és karamellás jegyek is megjelennek

Cabernet Sauvignon Reserve

2018 február 20.

Kézzel válogatott, erősen terméskorlátozott szőlőből készült, ami a Becce-hegy legjobb dűlőjéből származik. Mélybordó színű vörösbor, rendkívül összetett illat és ízvilággal. Szeder, áfonya, dohány, étcsokoládé kavalkádja varázsol el minket nagyon hosszú lecsengéssel. A bort a 3 éves tölgyfahordós érlelés teszi, és a több éves palackos pihentetés teljessé.