7 Nap

2019 október 25.

Acéltartályos és hordós stílusok vegyes eljárásával készült bor. Alma-barack-ananász gyümölcsök illata jellemzi, amelyeket finom hordófűszerek kísérnek. Kortyban a fentiek mellett is megjelenik a barack és a mandula is egy kis élesztő, vajasság kíséretében. Teste közepes, ám intenzív, lecsengése pedig kifejezetten hosszú, némi meszes ásványossággal.

BecceBlanc

2019 október 25.

A 2018-as év meleg évjárat volt, ez érezhető is az érettebb íz, zamat jegyekben. Színében halvány zöldes reflex. Két szüreti időpont házasításától lett ilyen komplex. Ízében az érettebb citrusok, egres, trópusi gyümölcsök jellemzik.

Olasz Meló

2019 október 15.

2018 egy extrém meleg évjárat kevés csapadék és április közepétől október végéig tartott a nyár. Poharunkban egy tiszta könnyed bort kóstolhatunk. Színe halványsárga, enyhén zöldes reflexekkel. Intenzív érett citrus és trópusi gyümölcs illatok jellemzik. Kortyban is megjelennek a trópusi gyümölcsök, lecsengése hosszú a fajtára jellemző keserű mandulás olaszrizling jeggyel zárul.

Barátom

2018 október 1.

A Barátom pinot gris, vagyis a szürkebarát tételünk egy híd a tartályos reduktív és a hordós oxidatív borok között. A friss, illatos szürkebarát stílus gazdagodik a komplexebb stílusú hordófűszerekkel. Halvány pinkes színű, illatában és ízében gyógynövényes, fűszeres, érett meyer citrom, alma és körte jegyek jelennek meg kiegészülve a hordófűszerekkel. Közepes test, gazdag korty, hosszú lecsengés jellemzi.

Gálickő

2018 február 20.

Gálickő borunkban találkoznak a klasszikus Sauvignon Blanc karakterű illatok és ízek, mint például az egres és a trópusi gyümölcs. Ki kell hangsúlyoznunk egyéniségét, komplexitását, harmóniáját, amit a tölgyfahordóban való érlelés és a finom seprőn tartásnak is köszönhet.

Becce BLANC

2018 január 12.

100% sauvignon blanc a Becce hegyről. Innen származik a neve is.

Friss, üde tételünk színe halvány sárga, zöldes árnyalatokkal, illatában uralkodó az egres, mellette még érezhető egy pici bodza. Íze frissítő és hosszú, egyben az illatok folytatása.  Kiegészülve érett citrusokkal és zöld héjú almával.

 

Chardonnay Battonage

2018 január 12.

Sajátos ásványosságát válogatott dűlők meszes, agyagos talaja, eleganciáját, kellemes savait a meleg mikroklíma alakította. Túlérett körte, trópusi gyümölcsök illata jellemzi, megjelenik a vajasság és a vaníliás jegyek hosszú lecsengése.

Juhfark

2016 november 12.

Ősi magyar szőlő fajta, meszes talajon termett egyedi bora, ásványos aromákban bővelkedik. Érdekesség, hogy csak különleges években készítjük el fajtatisztán, és 2016. év ilyen év volt. Olajos, mély sárga megjelenése koncentráltságra utal. Illatában nagyon komplex gyógytea, zöldfűszerek, csonthéjasok és ásványok, majd a méz illata jelenik meg. Ízében gyógyfüvek mellett megjelenek a botritiszes jegyek, aszaltbarack, melyet finoman egészítenek ki az egy éves ászok hordós érlelés jegyei. A savak szépen tartják a cukrot, ízei hosszan elnyúlnak.

7 Hold

2016 október 13.

7 Hold borunk 100% olaszrizlingből készült, saválló acéltartályban erjesztettük, majd 5hl-es első és másodtöltésű zempléni tölgyfahordókban érleltük 7 hónapot, többszöri finomseprő felkeveréssel.
A poharunkban egy tiszta komplex bort kóstolhatunk. Színe tiszta, zöldes reflexekkel kísért világos aranysárga. Kóstolva, fehér húsú gyümölcsök mellett, a finomseprő felkeverésből adódó vajas érzet emeli tovább a bor élményét, amit szépen kísér a zempléni tölgy egyedi íze. Lecsengése hosszú, a fajtára jellemző keserű mandulás, olasz rizling jeggyel zárul.

Dörgicse Birtokbor

2015 február 3.

Különböző hordós és reduktív tételek válogatásával készült birtokborunk, hűen tükrözi Pincészetünk filozófiáját és a dörgicsei terroirt. Pohárba kitöltve közepes testű szalmasárga nedű tűnik szemünk elé, melybe beleszagolva intenzív illat érződik: érett gyümölcsök, őszibarack, sárgadinnye és mézes jegyek dominálnak.Ízében ezek a zamatok köszönnek vissza. Melyeket finoman kísér a hordó vaníliás krémessége. A bor tökéletes harmóniában van, nem uralja sem a sav, sem az alkohol. A korty végén megjelenik a Dörgicsére jellemző finom mineralitás, amely hosszan kitart.