Barátom

2018 október 1.

A Barátom pinot gris, vagyis a szürkebarát tételünk egy híd a tartályos reduktív és a hordós oxidatív borok között. A friss, illatos szürkebarát stílus gazdagodik a komplexebb stílusú hordófűszerekkel. Halvány pinkes színű, illatában és ízében gyógynövényes, fűszeres, érett meyer citrom, alma és körte jegyek jelennek meg kiegészülve a hordófűszerekkel. Közepes test, gazdag korty, hosszú lecsengés jellemzi.

PINOTkkió

2018 január 12.

A PINOTkkió borunk, ahogy a nevében is utaltunk rá Pinot blanc  szőlőből készült. Más néven Fehér burgundi: halvány sárga, élénk savú, ropogós tétel, reduktív tiszta fehér bor. Triászi mészkőn lévő ültetvényünkön jól érzi magát, ami az aromaképzésben mutatkozik meg a legszebben. Fő illat- és íz jegyei a zöld körte és a friss pucolt dió.

Becce BLANC

2018 január 12.

100% sauvignon blanc a Becce hegyről. Innen származik a neve is.

Friss, üde tételünk színe halvány sárga, zöldes árnyalatokkal, illatában uralkodó az egres, mellette még érezhető egy pici bodza. Íze frissítő és hosszú, egyben az illatok folytatása.  Kiegészülve érett citrusokkal és zöld héjú almával.

 

ROZÉ és kész

2018 január 1.

Ahogy a neve is mondja, ez egy könnyű, nyári bor, nem is akar több lenni annál, ő egy Rozé és kész. Zweigelt és Kékfrankos házasítás. Halvány pink színű, könnyed, elegáns savakkal rendelkezik. Illatában és ízében friss piros gyümölcsök, szamóca egy kevés ribizlivel, a korty végén kellemes zamatos, frissítő lecsengéssel.

Bubi

2017 július 12.

Halványzöld színű, ropogós, üde savakkal rendelkező intenzív illatú Sauvignon Blanc és Juhfark házasítás. Illatában citromfű és egres, ízében zöldalma, őszibarack, lime, citrus jegyekkel.

Hideg előételekhez ajánljuk 8 C°-on fogyasztva.