Bársony

2018 február 20.

A Szent Balázs hegyen telepített Cabernet Franc szőlőnk első, bemutatkozó évjárata a 2015-ös. Büszkék vagyunk rá, hogy ebben az évben kiváló minőséget produkált. A bor palackozás előtt 24 hónapot töltött magyar tölgyből készült barrique és 5 hl-es hordókban. Közepesnél mélyebb intenzitású rubinvörös színnel, gyümölcsös illattal, a Cabernet Franc-ra jellemző piros bogyós érett gyümölcsök ízeivel fogad bennünket. A kortyot kedvesen lágy tanninok kísérik, melyek kiemelik a gyümölcsös zamatot. Nem véletlen az elnevezés.

Összhang

2018 február 20.

Az Összhang tételünk Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc házasítás a Balaton-felvidékről, déli kitettségű, mészköves talajról. Külön-külön erjedtek: 24 hónapig másodtöltésű 500 literes tölgyfahordóban. Majd ezután kisméretű tölgyfahordókban érlelődtek, a palackozás előtt házasítottuk őket és 1 évig palackban fejlődnek.  Az Összhangra jellemző a gyümölcsösség, mely harmonikus egységet alkot a hordóból származó aromákkal. Mély, bíbor színárnyalatú, sűrű szövésű vörösbor. Illatában és ízében érett cseresznye, fekete áfonya és ribiszke, majd a hordóknak köszönhetően balzsam és karamellás jegyek is megjelennek

Gálickő

2018 február 20.

Gálickő borunkban találkoznak a klasszikus Sauvignon Blanc karakterű illatok és ízek, mint például az egres és a trópusi gyümölcs. Ki kell hangsúlyoznunk egyéniségét, komplexitását, harmóniáját, amit a tölgyfahordóban való érlelés és a finom seprőn tartásnak is köszönhet.

Chardonnay Battonage

2018 január 12.

Sajátos ásványosságát válogatott dűlők meszes, agyagos talaja, eleganciáját, kellemes savait a meleg mikroklíma alakította. Túlérett körte, trópusi gyümölcsök illata jellemzi, megjelenik a vajasság és a vaníliás jegyek hosszú lecsengése.

7 Hold

2016 október 13.

7 Hold borunk 100% olaszrizlingből készült, saválló acéltartályban erjesztettük, majd 5hl-es első és másodtöltésű zempléni tölgyfahordókban érleltük 7 hónapot, többszöri finomseprő felkeveréssel.
A poharunkban egy tiszta komplex bort kóstolhatunk. Színe tiszta, zöldes reflexekkel kísért világos aranysárga. Kóstolva, fehér húsú gyümölcsök mellett, a finomseprő felkeverésből adódó vajas érzet emeli tovább a bor élményét, amit szépen kísér a zempléni tölgy egyedi íze. Lecsengése hosszú, a fajtára jellemző keserű mandulás, olasz rizling jeggyel zárul.