2018

Origó

Alkohol: 13 %

A kiindulási pont. Acél tartályban kierjesztve, reduktív tétel. Egy gyümölcsbomba, tele zamatokkal, az érett meggy, fekete ribizli dominál. Mintaként aranyérmet nyert a 2019. évi Veszprém Megyei Borok Versenyén.

Origó

Kékfrankos Siller

Alkohol: 12,5 %

Már-már vörösborra hajazó karakter, 4 órát ázott a héján. Ízben, zamatban fűszeres és piros bogyós gyümölcsök jelennek meg. Fehér és vörös húsokhoz egyaránt ajánlható.

Kékfrankos Siller

Sárgamuskotály

Alkohol: 12,5 %

Könnyed, behízelgő friss szőlőillat fogad minket a pohárban. Érezhetően reduktív tétel. Jellegzetes, intenzív muskotályos ízét a maradék cukor teszi még kerekebbé.

Sárgamuskotály

BecceBlanc

Alkohol: 12 %

A 2018-as év meleg évjárat volt, ez érezhető is az érettebb íz, zamat jegyekben. Színében halvány zöldes reflex. Két szüreti időpont házasításától lett ilyen komplex. Ízében az érettebb citrusok, egres, trópusi gyümölcsök jellemzik.

BecceBlanc

Bubi

Alkohol: 11 %

A 2018-as Bubi száraz gyöngyözőbor Sauvignon Blanc-ból. Illata és zamata ennek megfelelően citrusos, kis egres beütéssel. Kitűnő felvezetője egy borsornak, remek kísérője előételeknek. Jól behűtve javasolt fogyasztani. Jól behűtve javasolt fogyasztani.

Bubi

Olasz Meló

Alkohol: 13 %

Poharunkban egy tiszta könnyed bort kóstolhatunk. Színe halványsárga, enyhén zöldes reflexekkel.

Olasz Meló
2017

7 Nap

Alkohol: 12 %

Acéltartályos és hordós stílusok vegyes eljárásával készült bor. Alma-barack-ananász gyümölcsök illata jellemzi, amelyeket finom hordófűszerek kísérnek. Kortyban a fentiek mellett is megjelenik a barack és a mandula is egy kis élesztő, vajasság kíséretében. Teste közepes, ám intenzív, lecsengése pedig kifejezetten hosszú, némi meszes ásványossággal.

7 Nap

Barátom

Alkohol: 13 %

A friss, illatos szürkebarát stílus gazdagodik a komplexebb stílusú hordófűszerekkel.

Barátom

Becce BLANC

Alkohol: 13 %

100% sauvignon blanc a Becce-hegyről. Innen származik a neve is. Friss, üde tételünk színe halvány sárga, zöldes árnyalatokkal, illatában uralkodó az egres, mellette még érezhető egy pici bodza.

Becce BLANC
2016

Botrytis – Sárgamuskotály

Alkohol: 13,5 %

Színében szalmasárga, illatában intenzív akácvirág, aszalt gyümölcsök és a botrytis-es jegyek adnak különleges jelleget a bornak. Ízében az aszalt barack és a menta keveredik.

Botrytis - Sárgamuskotály

Juhfark

Alkohol: 13,5 %

Ősi magyar szőlő fajta, meszes talajon termett egyedi bora, ásványos aromákban bővelkedik. Érdekesség, hogy csak különleges években készítjük el fajtatisztán, és 2016. év ilyen év volt.

Juhfark
2015

Bársony

Alkohol: 12,5 %

A Szent Balázs hegyen telepített Cabernet Franc szőlőnk első, bemutatkozó évjárata a 2015-ös. Büszkék vagyunk rá, hogy ebben az évben kiváló minőséget produkált.

Bársony

Összhang

Alkohol: 13,5 %

Az Összhang tételünk Cabernet Sauvignon és Cabernet Franc házasítás a Balaton-felvidékről, déli kitettségű, mészköves talajról.

Összhang

Gálickő

Alkohol: 12 %

Gálickő borunkban találkoznak a klasszikus Sauvignon Blanc karakterű illatok és ízek, mint például az egres és a trópusi gyümölcs.

Gálickő

Chardonnay Battonage

Alkohol: 12,5 %

Sajátos ásványosságát válogatott dűlők meszes, agyagos talaja, eleganciáját, kellemes savait a meleg mikroklíma alakította. Túlérett körte, trópusi gyümölcsök illata jellemzi, megjelenik a vajasság és a vaníliás jegyek hosszú lecsengése.

Chardonnay Battonage

7 Hold

Alkohol: 13 %

7 Hold borunk 100% olaszrizlingből készült, saválló acéltartályban erjesztettük, majd 5hl-es első és másodtöltésű zempléni tölgyfahordókban érleltük 7 hónapot, többszöri finomseprő felkeveréssel.

7 Hold
2012

Cabernet Sauvignon Reserve

Alkohol: 14,5 %

Kézzel válogatott, erősen terméskorlátozott szőlőből készült, ami a Becce-hegy legjobb dűlőjéből származik. Mélybordó színű vörösbor, rendkívül összetett illat és ízvilággal.

Cabernet Sauvignon Reserve

Dörgicse Birtokbor

Alkohol: 13 %

Különböző hordós és reduktív tételek válogatásával készült birtokborunk, hűen tükrözi Pincészetünk filozófiáját és a dörgicsei terroirt.

Dörgicse Birtokbor