Sauvignon Blanc

2017 május 11.

100% sauvignon blanc.
Acéltartályban, alacsony hőmérsékleten élesztőkultúra hozzáadásával erjedt, majd 2,5 hónapon át seprőn pihent.
Vibráló zöld növényi jegyek, visszafogott csalán és vágott fű illata, korai fehér húsú gyümölcsök, zöld héjú alma.
Zamatos nyári bor.

 

Pinot Blanc

2017 május 11.

Pinot blanc (Fehér burgundi) tételünk: halvány sárga, élénk savú, ropogós tétel, reduktív tiszta fehér bor. Triászi mészkőn lévő ültetvényünkön jól érzi magát, ami az aromaképzésben mutatkozik meg a legszebben. Fő illat- és íz jegyei a friss pucolt dió és a mandula.

Olaszrizling

2017 május 11.

Világos sárga szín, zöldes reflexekkel; illata mint egy mezei virág csokor. Ízében szépen integrálódott zöld alma és citrus jegyek. Kiegyensúlyozott, a fajtára jellemző hosszan tartó pörkölt mandula utóíz. Friss savaival egyensúlyban van a 11,5% alkohol tartalom.

Irsai Olivér

2017 január 6.

Korai érésű, magyar eredetű csemege- és borszőlőfajta, 1930-ban Kocsis Pál nemesítette.

Az Irsai Olivérből készült borunk tiszta, tükrös, halvány zöldessárga színű; erőteljesen muskotályos, virágos illatú. Íze fajtakarakternek megfelelően csemegeszőlőlé jelleg, savaiban lágy, friss, üdítő jellegű. Ő a “könnyű nyári bor”.

Fogyasztását 14°C-on elsősorban salátákhoz, fűszeres levesekhez és szárnyas húsokhoz ajánljuk.

Gálickő

2016 október 13.

Gálickő borunkban találkoznak a klasszikus Sauvignon Blanc karakterű illatok és ízek mint például az egres és a trópusi gyümölcs. Borbírák nagy elismeréssel beszélnek e zászlós borunkról kihangsúlyozva egyéniségét, komplexitását, harmóniáját, amit a tölgyfahordóban való érlelés és a finom seprőn tartásnak is köszönhet.

Dörgicse Birtokbor

2015 február 3.

Különböző hordós és reduktív tételek válogatásával készült birtokborunk, hűen tükrözi Pincészetünk filozófiáját és a dörgicsei terroirt. Pohárba kitöltve közepes testű szalmasárga nedű tűnik szemünk elé, melybe beleszagolva intenzív illat érződik: érett gyümölcsök, őszibarack, sárgadinnye és mézes jegyek dominálnak.Ízében ezek a zamatok köszönnek vissza. Melyeket finoman kísér a hordó vaníliás krémessége. A bor tökéletes harmóniában van, nem uralja sem a sav, sem az alkohol. A korty végén megjelenik a Dörgicsére jellemző finom mineralitás, amely hosszan kitart.

Pinot Gris

2015 február 3.

Halvány aranysárga színét, friss, ropogós illatát a reduktív eljárásnak és az egész fürtös préselésnek köszönheti. Gyümölcsös virágos illat és ízvilág, amit a maradék szénsav szépen kiemel.

Kűvölgy Pinot Gris

2015 február 3.

Gondosan válogatott szőlőből, hordós erjesztéssel készült. Érett gyümölcsös illattal, melyben az aszalt sárgabarack, körte és az ananász is megjelenik. Ízében telt, intenzív aromájú, melyben visszaköszön a tölgyfahordó íze is.