Gálickő

2018 február 20.

Gálickő borunkban találkoznak a klasszikus Sauvignon Blanc karakterű illatok és ízek, mint például az egres és a trópusi gyümölcs. Ki kell hangsúlyoznunk egyéniségét, komplexitását, harmóniáját, amit a tölgyfahordóban való érlelés és a finom seprőn tartásnak is köszönhet.

PINOTkkió

2018 január 12.

A PINOTkkió borunk, ahogy a nevében is utaltunk rá Pinot blanc  szőlőből készült. Más néven Fehér burgundi: halvány sárga, élénk savú, ropogós tétel, reduktív tiszta fehér bor. Triászi mészkőn lévő ültetvényünkön jól érzi magát, ami az aromaképzésben mutatkozik meg a legszebben. Fő illat- és íz jegyei a zöld körte és a friss pucolt dió.

Becce BLANC

2018 január 12.

100% sauvignon blanc a Becce hegyről. Innen származik a neve is.

Friss, üde tételünk színe halvány sárga, zöldes árnyalatokkal, illatában uralkodó az egres, mellette még érezhető egy pici bodza. Íze frissítő és hosszú, egyben az illatok folytatása.  Kiegészülve érett citrusokkal és zöld héjú almával.

 

Chardonnay Battonage

2018 január 12.

Sajátos ásványosságát válogatott dűlők meszes, agyagos talaja, eleganciáját, kellemes savait a meleg mikroklíma alakította. Túlérett körte, trópusi gyümölcsök illata jellemzi, megjelenik a vajasság és a vaníliás jegyek hosszú lecsengése.

Sauvignon Blanc

2017 május 11.

100% sauvignon blanc.
Acéltartályban, alacsony hőmérsékleten élesztőkultúra hozzáadásával erjedt, majd 2,5 hónapon át seprőn pihent.
Vibráló zöld növényi jegyek, visszafogott csalán és vágott fű illata, korai fehér húsú gyümölcsök, zöld héjú alma.
Zamatos nyári bor.

 

Olaszrizling

2017 május 11.

Világos sárga szín, zöldes reflexekkel; illata mint egy mezei virág csokor. Ízében szépen integrálódott zöld alma és citrus jegyek. Kiegyensúlyozott, a fajtára jellemző hosszan tartó pörkölt mandula utóíz. Friss savaival egyensúlyban van a 11,5% alkohol tartalom.

Irsai Olivér

2017 január 6.

Korai érésű, magyar eredetű csemege- és borszőlőfajta, 1930-ban Kocsis Pál nemesítette.

Az Irsai Olivérből készült borunk tiszta, tükrös, halvány zöldessárga színű; erőteljesen muskotályos, virágos illatú. Íze fajtakarakternek megfelelően csemegeszőlőlé jelleg, savaiban lágy, friss, üdítő jellegű. Ő a “könnyű nyári bor”.

Fogyasztását 14°C-on elsősorban salátákhoz, fűszeres levesekhez és szárnyas húsokhoz ajánljuk.

Juhfark

2016 november 12.

Ősi magyar szőlő fajta, meszes talajon termett egyedi bora, ásványos aromákban bővelkedik. Érdekesség, hogy csak különleges években készítjük el fajtatisztán, és 2016. év ilyen év volt. Olajos, mély sárga megjelenése koncentráltságra utal. Illatában nagyon komplex gyógytea, zöldfűszerek, csonthéjasok és ásványok, majd a méz illata jelenik meg. Ízében gyógyfüvek mellett megjelenek a botritiszes jegyek, aszaltbarack, melyet finoman egészítenek ki az egy éves ászok hordós érlelés jegyei. A savak szépen tartják a cukrot, ízei hosszan elnyúlnak.

7 Hold

2016 október 13.

7 Hold borunk 100% olaszrizlingből készült, saválló acéltartályban erjesztettük, majd 5hl-es első és másodtöltésű zempléni tölgyfahordókban érleltük 7 hónapot, többszöri finomseprő felkeveréssel.
A poharunkban egy tiszta komplex bort kóstolhatunk. Színe tiszta, zöldes reflexekkel kísért világos aranysárga. Kóstolva, fehér húsú gyümölcsök mellett, a finomseprő felkeverésből adódó vajas érzet emeli tovább a bor élményét, amit szépen kísér a zempléni tölgy egyedi íze. Lecsengése hosszú, a fajtára jellemző keserű mandulás, olasz rizling jeggyel zárul.

Gálickő

2016 október 13.

Gálickő borunkban találkoznak a klasszikus Sauvignon Blanc karakterű illatok és ízek mint például az egres és a trópusi gyümölcs. Borbírák nagy elismeréssel beszélnek e zászlós borunkról kihangsúlyozva egyéniségét, komplexitását, harmóniáját, amit a tölgyfahordóban való érlelés és a finom seprőn tartásnak is köszönhet.