Nyitva vagyunk a hosszú hétvégén is!

2018 április 26.

Végre beindult a szezon! Lehet már kapni friss spárgát és epret, úgyhogy mi is beindultunk, és igazi tavaszi újdonságokkal készülünk Nektek. A mi kedvencünk a pirított kacsamáj almakompóttal és spárgás muffinnal. Ami után egy epres túrótorta, remek választás. Nektek melyik a kedvencetek? Várunk Benneteket az egész hosszú hétvégén, péntektől kedd estig dörgicsei éttermünkben!
Asztalfoglalás: +3687444379

Előételek
Padlizsánkrém
Sajt tatár
Kacsamáj pástétom
Humusz

Levesek
Palócgulyás
Eperkrémleves joghurthabbal
Spárgakrémleves kecskesajttal

Főételek
Konfitált tárja zöldséges bulgursalátával
Csirkemell roston spárgasalival
Kacsacomb grillezett polentával és almachutnay-val
Marhapofapörkölt sztrapacskával
Grillezett sajtok (tehén vagy kecskesajt) salátával
Pirított kacsamáj almakompóttal, spárgás muffinnal

Desszertek
Tiramisu pohárkrém
Epres túrótorta

Pántlika Pincészet fényképe.

Felszolgáló-pultost keresünk

2018 április 20.

Nem tudod, mit csinálj a nyári szünetben?
Szeretnél pénzt keresni, de élvezni a nyarat is közel a Balatonhoz?
Éttermünknél, a Pántlika Portánál remek helyen keresgélsz!
Bővüljön veled nyári csapatunk, akár már májustól számítunk rád!
Szállást, étkezést tudunk biztostani!
Amit viszont mindezért mi is elvárunk, hogy munkád iránt elhivatott legyél, kollégáinktól ne szégyellj kérdezni, szívesen segítenek!
Felszolgáló, pultos, és konyhai kisegítő pozíció megjelöléssel várjuk önéletrajzodat a pantlikapinceszet@gmail.com
e-mail címre! Érdeklődni lehet a +36704092570-es telefonszámon hétfőtől-péntekig 10-18 óra között vagy személyesen hétvégén a Pántlika Pincészetben.

Pántlika Pincészet fényképe.

Boristavasz 2018 / Sétáló borkóstoló

2018 április 16.

Hétvégi programajánló! Egy színvonalas, változatos sétáló kóstolón vehettek részt a hétvégén, ha Sárváron jártok. Több, mint 20 borászat közel 80 bora közül választhattok. Vas megyétől Tokajon át Franciaországig kóstolhatók a borok, amelyeket a részt vevő borászatok, köztük mi is, kínálnak. És még a 636 Workshopon is részt tudtok venni – 6 bor. 3 fajta. 6 fogás. Borok: Olaszrizling. Furmint. Kékfrankos. Gyertek!

Borista kóstolóműhely és delikát fényképe.

Hétvégi menü

2018 április 15.

Pecsenyekacsamáj kaláccsal és alma kompóttal vagy harcsapaprikás tojásos galuskával? Nézzétek meg hétvégi étlapunkat, gyertek el hozzánk Dörgicsére, és válasszátok ki kedvenceiteket! Nyitva vagyunk egész hétvégén! Asztalfoglalás: +3687444379 

 

Pántlika Pincészet fényképe.

Nagy Arany az Összhangnak

2018 április 12.
Múlt héten nagy elismerésben részesültünk a XXI. Veszprém Megyei Borok versenyén! Az Összhang 2015 Cuvée-nk Nagy Arany érmet szerzett! A nevezett borok közül összesen 6 bor kapott Nagy Arany minősítést, így méginkább büszkék vagyunk!
Viszont nem csak Nagy Arany érmet kaptunk, hanem
Chardonnay Battonage 2015,
Sárgamuskotály 2016,
Bársony 2015 és 
Becce Blanc 2017 borunkat ezüst éremmel díjazták!
Köszönjük az elismeréseket!
Ti melyiket kóstoltátok már?

 –  büszke.Pántlika Pincészet fényképe.

Találkozás egy Master of Wine-nal

2018 április 5.

A tegnapi nap Elizabeth Gabay kereste fel a standunkat a VinCE Budapest Wine Show 2018-on! Nagyon tetszett neki a 2015-ös 7 Hold olaszrizling tételünk. Gyorsan le is fotóztuk vele!
Azoknak, akik nem ismerik őt, Elizabeth egyike a 369 Master of Wine-nak, ami a legmagasabb címet jelenti a borok világán belül. Az MW-k azért dolgoznak a világ minden táján, hogy elősegítsék a borászat és a borkultúra fejlődését. Megtiszteltetés, hogy nálunk kóstolt! Köszönjük! Thank you for tasting our wines! 
Ma és holnap Ti is megkóstolhatjátok a 7 Holdat! A 29-es standon megtaláltok bennünket!

Ferencz Zoltan Gabor fényképe.

Pántlika a VinCE kiállításon

2018 április 3.

Mi is ott leszünk a VinCE Budapest Wine Show-n 2018-ban is! 🙂 Várunk Benneteket a 29-es standnál!

VinCE fényképe.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket! – Nyitva vagyunk a húsvéti hétvégén!

2018 március 27.

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánunk minden ismerősünknek!
Ha kimozdulnátok, kirándulnátok a húsvéti hétvégén, ne feledjétek, egész hétvégén nyitva lesz éttermünk. Péntektől hétfőig várunk Benneteket Dörgicsén az alábbi menüvel!
Asztalfoglalás: +3687444379

Előételek
Rozmaringos nyúlcomb rilett húsvéti kaláccsal
Fűszeres tojáskrém sonkával
Körözött

Levesek
Húsvéti báranyraguleves
Tanyasi kakasleves
Spárgakrémleves sajtchipsel

Főételek
Harcsa paprikás tojásos galuskával
Lazacfilé parajfelfújttal és sajtmártással
Töltött dagadó választott körettel
Töltött káposzta
Grillezett sajt saláta ágyon
Kecskesajtsaláta pirított kaláccsal

Desszertek
Túrógombóc eperöntettel
Madártej pirított mandulával tojáslikőrrel

Tormás cékla sali
Csalamádé
Francia saláta
Friss tavaszi saláta

Köszönetet mondunk a dörgicsei Kűvölgy Sajtmanufaktúrának, a Kőröshegyi bio gazdaságnak és a Taliándörögdi Lukács Farmnak a kiváló alapanyagokért.

Éves Pántlika Programnaptár

2018 március 15.

Mostantól havonta frissítjük Pántlika naptárunkat, amiben megtalálhatjátok, hogy hol, milyen rendezvényeken találkozhattok velünk, és megnézhetitek aktuális akcióinkat is!

Vagy töltsétek le innen: Naptar

A márciusi hosszú hétvégén is várunk Benneteket!

2018 március 14.

Legyen akár tavaszi vagy téli idő a hosszú hétvégén, mi nyitva leszünk! Meg tudjátok kóstolni hordós fehéreinket, különleges vöröseinket és friss borainkat, melyekre most 10% kedvezményt adunk! És nem mellesleg választhattok az alábbi menüsorból! Asztalfoglalás: +3687444379

Előételek: Padlizsánkrém, Tonhalkrém, Avokádókrém

Levesek
Jókai bableves
Falusi burgonyaleves
Karfiolkrémleves

Főételek
Marhapörkölt juhturós galuskával
Sült malaccsászár bulgursalátával
Paradicsomos zöldséges spagetti parmezánforgáccsal
Csirkemell sajtmártással parajfelfújttal
Grillezett sajt friss salátával

Desszertek:
Vargabéles
Tiramisu

Savanyúságok
Tormás cékla
Házi csalamádé
Friss tavaszi sali