Álláslehetőség!

2017 február 22.

Dörgicsei éttermünkbe keresünk szakképzett vagy gyakorlattal rendelkezőszakács és felszolgáló munkatársakat, valamint olyan tanulókat, akik szívesen dolgoznának segéd felszolgáló és pultos munkakörben a nyári szünetben. Elsősorban szezonális munkára, májusi kezdéssel várjuk a jelentkezőket. Teljes ellátást biztosítunk, a szállás megoldható.

Előnyt jelent az angol vagy német nyelvtudás.

Amit biztosítunk:
• fiatalos, kellemes munkakörnyezet
• személyzeti étkezés
• szállás

Ha úgy érzed, szeretnél egy jó csapat tagja lenni, és Te vagy, akit keresünk, akkor várjuk önéletrajzodat a pantlikapinceszet@gmail.com e-mail címre. Érdeklődni a +36705575767 telefonszámon lehet hétfőtől-péntekig 10-18 óra között vagy személyesen hétvégén a Pántlika Pincészetben.

A Pántlika a Borjour Magnumon!

2017 február 8.

Találkozzunk február 11-én a Borjour Magnumon! Várunk Mindenkit szeretettel a Millenárison!

Porta Étterem 2017-es nyitás

2017 január 13.

Mától újra nyit Porta Éttermünk! Gyertek el, és kóstoljátok meg idei új menünket.

II. Nagy Fehérvári Bormustra

2017 január 9.

Január 14-én második alkalommal rendezik meg hagyományteremtő céllal a Fehérvári Bormustrát, ahová az ország szinte minden borvidékéről érkeznek borászok. A rendezvény célja, hogy egy új találkozási pontot hozzon létre Székesfehérváron a borászok, pincészetek és az érdeklődők számára. A rendezvényen mi is ott leszünk, várunk Benneteket január 14-én szombaton!

Gyertek el, kóstoljátok meg új borainkat is!

Nézzétek meg az esemény Facebook oldalát:

 

 

 

A Borigo TOP100-ban Olaszrizlingünk

2017 január 5.

A Borigo magazin beválasztotta 2015-ös Olaszrizlingünket 55.-ként 87 ponttal a Top100-as válogatásába!

Az értékelés: “Közepesen intenzív illata határozott fajtajelleget mutat, tökéletesen kerek és orrbetöltő gyümölcsösséget, leginkább friss szőlő, de alma éppúgy, mint déli gyümölcsök. Szájban tökéletes felépítés: remek savak, tökéletes egyensúly, szájbetöltő, de precíz struktúra. Éppen érett gyümölcsök, de meg sem érinti a nehézkesség. Nagyon szép bor, amelyben még egy érintésnyi ásványosság is megjelenik a végén.”

Köszönjük az elismerést! Reméljük, hogy a 2016-os boraink is hasonlóan sikeresek lesznek!

 

 

 

Karácsony

2016 december 21.

Áldott, békés karácsonyi ünnepeket kívánunk mindenkinek! Köszönjük, hogy ennyien figyelemmel követitek mindennapjainkat ! Jövőre is szeretettel várunk Benneteket Dörgicsén és Budapesten is!

Ezüstérmet kapott 2016-os Rozénk

2016 december 9.

Ezüstérmet kapott a 2016-os Zweigelt Rozé borunk a XVIII. Országos Miklós-napi rozé borversenyen!

Köszönjük az elismerést!

Az eredményeket itt lehet megnézni:

http://www.rozebor.hu/htmls/XVIII_roze_borverseny_vegeredmeny.html

 

 

 

 

A Gault&Millau értékelte pincészetünket és borainkat

2016 december 8.

Köszönjük a Gault&Millau-nak, hogy értékelte a pincészetünket és 3 borunkat!

Pántlika Pincészet 2 szőlőfürt
Mintegy 40 hektáros birtok, amely a rendszerváltás óta színesíti a hazai borkínálatot. 2011-ben a borászat technológiája teljesen megújult. Jelenleg a kínálat háromnegyed részét a fehérborok adják, amelyek alapvetően reduktív iskolázásúak, könnyen ihatók, a szélesebb fogyasztótábort célozzák. A dűlőszelektált, érlelt fehérborokra érdemes odafigyelni, akárcsak a birtok cabernet sauvignon-tételeire.

Cabernet Sauvignon 2012 13 pont
Meggyes, bogyós gyümölcsök, hordós érlelés jegyei az illatban. Mély színárnyalat. A korty lendületes, teli érett gyümölcsökkel, érett, nagy mennyiségű tanninokkal, érett savakkal, amelyek egészen jó szerkezetet alakítanak. Remek anyag, kicsit sok hordós jelenléttel.

Agyaglik (Dörgicsei olaszrizling) 2015 13 pont
Virágos, virágporos, érett alapanyagra utaló illat. Kóstolva sem okoz csalódást, a jó arányú kortyban érett gyümölcsök, szép ízek, finom lecsengés és kerek savak alkotnak alacsony (12%-os) alkoholon megfogott, meglepően jó egyensúlyt. Nagyon jól iható, élvezetes, példaadóan szép egyensúlyú és nagyon balatoni világú olaszrizling.

Gálickő Sauvignon Blanc 2013 13 pont
Érett illatában nyoma sincs a piacos sauvignon harsányságának. A lendületes korty kellemesen telt, benne szép érettség, telt ízvilág, a hordós érlelésre utaló jegyekkel, finom ásványossággal. A hordóhasználat még finomítható, de a markáns savaknak köszönhetően a tartalmas bor több korty után sem ül le, élvezetes, jól iható marad.

Gyertek el, kóstoljátok meg borainkat Ti is! Vagy nézzetek be a budapesti Borházunkba!

Rendezvények télen – BalatonBor kóstoló és Vörös Balaton decemberben

2016 december 5.

Balatonlellén a II. Karácsonyi vásáron került megrendezésre a jövő évi BalatonBor jelöltek előkóstolója, mely során felállítottuk a hagyománnyá vált borkarácsonyfát. A borászok a 2017-es évi BalatonBor választásra beküldendő borukból hoztak hordó- vagy tartálymintát. Ugyanis minden évben a balatoni olaszrizlingek közül választja ki a Balatoni Kör – a balatoni borászok szövetsége – azokat a borokat, melyek egységes BalatonBor címkét viselve képviselik a balatoni olaszrizlinget, biztosítva a fogyasztót, hogy gyümölcsös, garantált minőségű bort vásárol.

A II. Vörös Balaton rendezvényen, Csopakon pedig a balatoni vörösborok kerültek előtérbe. Először a szakmai napon a borászok értékelték az idei évet, és mutatták be kiemelkedő vörösboraikat. Majd a második napon, a nyilvános kóstolón az érdeklődők is megkóstolhatták a jobbnál jobb vörösöket.

Balaton Alapanyaga 2016

2016 november 25.

A Balaton legjobb alapanyaginak választott balatonfenyvesi Angus marhát és a vászolyi sajtot mi is felvettük étlapunkra. Porta Éttermünkben 3 hétvégén keresztül kóstolhatóak a belőlük készült ételek.

A Balaton Alapanyaga 2016 kampányt (11.25-12.11) hagyományteremtő céllal hozták létre a Balaton környéki vendéglátósok és a Balatoni Gasztrotérképek ötletgazdái. A kezdeményezés célja az, hogy közösen felhívjuk a figyelmet a Balaton környékén egyre inkább fejlődő gasztronómiára, a helyben termelt alapanyagok fontosságára és azok jó minőségére.  A kezdeményezés lényege, hogy 2016.11.25-től 2016.12.11-ig 3 héten keresztül a Balatoni Gasztrotérképen szereplő éttermek beillesztik étlapjukba a két alapanyagból készített ételeket, amivel közösen hozzájárulunk e két alapanyag (el)ismertségéhez.

Örülünk, hogy részt vehettünk e remek kezdeményezésben, és várjuk a 2017-es év legjobb alapanyagait!