Bubi

2017 július 12.

A 2016-os Bubi egy egyedi, félszáraz gyöngyözőbor. Friss, illatos cuvée 70% Sauvignon Blancból és 30% kései szüretelésű Sárgamuskotályból. A Sauvignon Blanc szépen beépülő, markáns savszerkezetét tökéletesen kiegészíti a Sárgamuskotály illatos aromája, zamata. A Sárgamuskotály adja az édes fűszeres, muskotályos-sárgabarackos-ananászos illatjegyeket. Ízében a citrusok és a túlérésből adódott botrytisnek köszönhetően a korty végén az érett barack is megjelenik.

 

Hideg előételekhez ajánljuk 8 C°-on fogyasztva.

Sauvignon Blanc

2017 május 11.

100% sauvignon blanc.
Acéltartályban, alacsony hőmérsékleten élesztőkultúra hozzáadásával erjedt, majd 2,5 hónapon át seprőn pihent.
Vibráló zöld növényi jegyek, visszafogott csalán és vágott fű illata, korai fehér húsú gyümölcsök, zöld héjú alma.
Zamatos nyári bor.

 

Pinot Blanc

2017 május 11.

Pinot blanc (Fehér burgundi) tételünk: halvány sárga, élénk savú, ropogós tétel, reduktív tiszta fehér bor. Triászi mészkőn lévő ültetvényünkön jól érzi magát, ami az aromaképzésben mutatkozik meg a legszebben. Fő illat- és íz jegyei a friss pucolt dió és a mandula.

Olaszrizling

2017 május 11.

Világos sárga szín, zöldes reflexekkel; illata mint egy mezei virág csokor. Ízében szépen integrálódott zöld alma és citrus jegyek. Kiegyensúlyozott, a fajtára jellemző hosszan tartó pörkölt mandula utóíz. Friss savaival egyensúlyban van a 11,5% alkohol tartalom.

Dörgicsei Rozé

2017 január 6.

Dörgicsei Rozé borunk Zweigelt szőlőből készült, mely osztrák eredetű fajta. Dr. Fritz Zweigelt nemesítette 1922-ben a Kékfrankos és a Szent Lőrinc szőlők keresztezésével.
Színe élénk rózsaszín, illatában játékosan gyümölcsök, például málnás, cseresznyés jegyek, ízében élénk gyümölcsösség, ribizli és ropogós cseresznye, közepes savakkal, szép egyensúly.

Irsai Olivér

2017 január 6.

Korai érésű, magyar eredetű csemege- és borszőlőfajta, 1930-ban Kocsis Pál nemesítette.

Az Irsai Olivérből készült borunk tiszta, tükrös, halvány zöldessárga színű; erőteljesen muskotályos, virágos illatú. Íze fajtakarakternek megfelelően csemegeszőlőlé jelleg, savaiban lágy, friss, üdítő jellegű. Ő a “könnyű nyári bor”.

Fogyasztását 14°C-on elsősorban salátákhoz, fűszeres levesekhez és szárnyas húsokhoz ajánljuk.