2017

PINOTkkió

Alkohol: 11 %

A PINOTkkió borunk, ahogy a nevében is utaltunk rá Pinot blanc  szőlőből készült. Más néven Fehér burgundi.

PINOTkkió

Becce BLANC

Alkohol: 13 %

100% sauvignon blanc a Becce-hegyről. Innen származik a neve is. Friss, üde tételünk színe halvány sárga, zöldes árnyalatokkal, illatában uralkodó az egres, mellette még érezhető egy pici bodza.

Becce BLANC
2016

Sauvignon Blanc

Alkohol: 13 %

100% sauvignon blanc. Vibráló zöld növényi jegyek, visszafogott csalán és vágott fű illata, korai fehér húsú gyümölcsök, zöld héjú alma.

Sauvignon Blanc

Olaszrizling

Alkohol: 11,5 %

Világos sárga szín, zöldes reflexekkel; illata mint egy mezei virág csokor. Ízében szépen integrálódott zöld alma és citrus jegyek.

Olaszrizling

Dörgicsei Rozé

Alkohol: 11 %

Színe élénk rózsaszín, illatában játékosan gyümölcsök, például málnás, cseresznyés jegyek, ízében élénk gyümölcsösség, ribizli és ropogós cseresznye, közepes savakkal, szép egyensúly.

Dörgicsei Rozé

Irsai Olivér

Alkohol: 10 %

Az Irsai Olivérből készült borunk tiszta, tükrös, halvány zöldessárga színű; erőteljesen muskotályos, virágos illatú.

Irsai Olivér

Juhfark

Alkohol: 13,5 %

Ősi magyar szőlő fajta, meszes talajon termett egyedi bora, ásványos aromákban bővelkedik. Érdekesség, hogy csak különleges években készítjük el fajtatisztán, és 2016. év ilyen év volt.

Juhfark
2015

Chardonnay Battonage

Alkohol: 12,5 %

Sajátos ásványosságát válogatott dűlők meszes, agyagos talaja, eleganciáját, kellemes savait a meleg mikroklíma alakította. Túlérett körte, trópusi gyümölcsök illata jellemzi, megjelenik a vajasság és a vaníliás jegyek hosszú lecsengése.

Chardonnay Battonage

Agyaglik Olaszrizling

Alkohol: 12 %

Pincészetünk egyik zászlós bora a 2015-ös Agyaglik Olaszrizling, ami nem csak dűlő válogatás, hanem hordóválogatás is. A dörgicsei Agyaglik dűlőből származó borunk 100% olaszrizlingből készült, saválló acéltartályban erjesztettük, majd 5hl-es első és másodtöltésű zempléni tölgyfahordókban érleltük 6 hónapot, többszöri finomseprő felkeveréssel.

Agyaglik Olaszrizling
2014

Pinot Gris

Alkohol: 12 %

Halvány aranysárga színét, friss, ropogós illatát a reduktív eljárásnak és az egész fürtös préselésnek köszönheti. Gyümölcsös virágos illat és ízvilág, amit a maradék szénsav szépen kiemel.

Pinot Gris
2013

Cabernet Sauvignon

Alkohol: 13 %

A Bece hegy Sauvignonja tartályban erjesztve, 16 hónapon át használt barrique hordókban érlelve. Meleg év, magas alkohol, fahéjas-kakaós illat, málna, meggy és szeder. Érett és élénk gyümölcsösség, étcsokoládé és vidám piros bogyósok.

Cabernet Sauvignon

Gálickő

Alkohol: 13 %

Gálickő borunkban találkoznak a klasszikus Sauvignon Blanc karakterű illatok és ízek mint például az egres és a trópusi gyümölcs.

Gálickő
2012

Dörgicse Birtokbor

Alkohol: 13 %

Különböző hordós és reduktív tételek válogatásával készült birtokborunk, hűen tükrözi Pincészetünk filozófiáját és a dörgicsei terroirt.

Dörgicse Birtokbor

Kűvölgy Pinot Gris

Alkohol: 13 %

Gondosan válogatott szőlőből, hordós erjesztéssel készült. Érett gyümölcsös illattal, melyben az aszalt sárgabarack, körte és az ananász is megjelenik. Ízében telt, intenzív aromájú, melyben visszaköszön a tölgyfahordó íze is.

Kűvölgy Pinot Gris
2011

Cabernet Sauvignon Reserve

Alkohol: 15 %

Kézzel válogatott, erősen terméskorlátozott szőlőből készült, ami a Becce-hegy legjobb dűlőjéből származik. Mélybordó színű vörösbor, rendkívül összetett illat és ízvilággal.

Cabernet Sauvignon Reserve